SJIBkeRun

24 september: de SJIBke-run, het vernieuwd concept van de scholenveldloop

De jaarlijkse veldloop zag er dit jaar een beetje anders uit..  Geïnspireerd door de Urban Trail in steden, deden we een Sjibke- run, zonder de andere scholen.

Dit uniek wandel en loopevent voerde de kinderen door gebouwen, speelplaatsen en leuke plaatsen in en om de Sjib en het sportcentrum.  De kinderen vertrokken in kleine groepjes op de verschillende postjes van het aangeduid parcours, ze hadden een plan om te volgen.  Elk kind kon lopen, joggen of wandelen op zijn eigen tempo.  Bij de postjes stonden leerkrachten om de kinderen aan te moedigen en hun plan te paraferen. Daar waren ook leuke extraatjes te beleven : hindernissenparcours, trampoline, balletjes trappen, verspringen, een dansje doen enz…

Helaas konden we dit jaar geen ouders of grootouders toelaten om de kinderen aan te moedigen, maar aan toeschouwers geen gebrek : de kleuters stonden op verschillende plaatsen om de leerlingen aan te moedigen, met een geweldig enthousiasme. Daar kregen de grote kinderen vleugeltjes van, en deden er nog een extra rondje bij.

Het werd een leuke, sportieve en ook nog een zonnige namiddag. Proficiat aan alle kinderen voor hun inzet, het was TOP!